В  Брюксел продължава срещата на върха на 27-те страни членки.

...
В  Брюксел продължава срещата на върха на 27-те страни членки.
Коментари Харесай

Продължава срещата на върха на Европейския съюз

В  Брюксел продължава срещата на върха на 27-те страни членки.

В четвъртък европейските водачи одобриха заключителна декларация за обстановката в Близкия Изток, в която приканват за " филантропични паузи " в Ивицата Газа.

В признатия документ водачите упорстват за " бърз, непрестанен, безвреден и безконтролен филантропичен кулоар, тъй че помощта да доближи до нуждаещите се по всички вероятни способи, в това число посредством филантропични коридори и паузи за филантропични потребности ", се споделя в документа. 56 т. помощ, доставена до Египет, към този момент е в Газа, като през днешния ден се плануват още 2 полета, сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Същевременно тя съобщи, че рецесията в Близкия Изток се отразява  и на Европейски Съюз посредством повишаване на речта на омразата и на тероризма:

" Ние организирахме и полемики, в които отбелязахме, че се следи доста съществено повишаване на дейности, подбудени от антисемитизъм. Трябва да бъдем доста бдителни към всички други типове закононарушения от ненавист. Затова още веднъж се възползвах от опцията да прикани водачите да реализират единодушие по предлагането на Комисията да прибавят речта и закононарушенията от ненавист в листата на закононарушенията на Европейски Съюз ".

Лидерите не постигнаха  единодушие за преразглеждане на бюджета на Европейски Съюз. По този мотив ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи: " Имаме обща цел и упоритост и това е да реализираме единодушие до края на годината. Това е амбициозна цел, тъй като ние не подценяваме какъв брой е мъчно това - решението и дебатът са сложни, само че има обща воля и политическа цел да се направи всичко допустимо това съглашение да стане факт до края на годината ".

Засега главен препъникамък в бюджета е военната помощта от 50 милиарда евро за Украйна. Освен това, не е ясно по какъв метод ще бъдат обезпечени спомагателните средства в него, като един от разновидностите е посредством нарастване на националните вноски. 

Днес водачите ще разискват обстановката в Украйна, миграцията и стопанската система. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР